През 2019-та Actualno.com се опита да колажира най-култовите моменти от годината

...
През 2019-та Actualno.com се опита да колажира най-култовите моменти от годината
Коментари Харесай

2019-та година, разказана в 20 колажа

През 2019-та Actualno.com се опита да колажира най-култовите моменти от годината - а конкуренцията сред тях бе немалка. Ето тук ще създадем анализ на най-главното, което си е заслужавало малко Фотошоп и малко комизъм.
Срещата сред Борисов и Медведев беше от тези, в които нашият министър председател прави това, което обича и може да прави - да сърфира изкусно сред Изток и Запад, Европейски Съюз и Русия, Западни Балкани и евразийска мощност. Не можем да му отречем това умеене - то не е за всеки. Но му посвещаваме ето този колаж.

Продължаваме с чудния " Апартаментгейт ". Представихме цялата работа през една щастлива етажна благосъстоятелност, в която вградени псалми оказват помощ на вградени в евтини покупко-продажби политици, от които всички са доста, доста щастливи и честват престоя си в политиката с ВИП асансьори и необятна площ. Така де, какъв другояче е смисъла да представяш националния интерес, в случай че не защитиш на първо време твоя.

Цялата работа с жилищата обаче се наложи и да се разбули в частност. Кой тъкмо какъв брой, по какъв начин, къде и за какво. В този смисъл съветваме да си представяме Цветанов по ето този метод, пък нищо, че към този момент е навън от политиката, въпреки че такива като него постоянно намират метод да се завърнат.

А какво да кажем за Пламен Георгиев и неговата прословута тераса? И за това по какъв начин прегрешенията му по недеклариран парцел в действителност го пратиха на " заточение " във Валенсия? Този човек просто обича да живее на покрива.

Накрая лъснаха толкоз доста политици с прекомерно забавни покупко-продажби, прекомерно малко декларирани парцели, прекомерно огромна отстъпка в цената, че взехме решение по какъв начин цялата работа в действителност наподобява по този начин:

Случи се след това онази злополука с катедралата Нотр Дам. Но таман още преживявахме злополуката, когато министър председателят ни предложи идващия - да се включим в ремонта, да помогнем с реставрирането на катедралата. На това алтруистично решение посветихме този текст и ето този колаж:

Продължаваме напред с визитата на папата - доста гръмко и вълнуващо, което от Прас-Прес предвидиха авансово, а нашият министър председател не знаем по какъв начин съумя, само че когато папата е приказвал за " мостове " като че ли подразбра градежа на автомагистрали. Ние мъчно си представяме духовно лице да приказва за директна инфраструктура, по тази причина взехме решение да свържем папообразния облик с министър-председателската задача. Тоест, нещо такова, като долното.

Нататък: към този момент бе разгара на европейските избори, а в това време взе да посвършва " Игра на тронове " - и се опитахме сред идеален сериал и политически безумия да намерим някаква пресечна точка, в която властолюбивата Денерис и обичаният ѝ змей да свършват някаква работа, да вземем за пример ето тази:

Изключителното включване на Андрей Слабаков в Европарламента наподобява е зарадвало мнозина, само че ние, простете, го приехме със песимизъм: извиняваме се, само че когато главната ти политическа идея е да приказваш за това да се допусне пушенето в заведенията, не сме очаквали, че при прекомерно благополучен процес на събитията това би те отвело в Европарламента. Затова - ето този колаж.

Начинът, по който Миролюба Бенатова и Генка Шикерова си потеглиха от Нова, прекалено много приличаше на разкарване на футболисти. Новият притежател наподобява не правеше особена разлика сред тим и публицисти с опит и действаше по остарелия метод. Но пък в малкия екран останаха други хора и излъчвания, които са изключително значими за обществото.

Госпожа Ангелкова през лятото направи доста за туризма, потруди се същински този така значим бранш да върви добре, да не отблъсква нито българи, нито чужденци, и да регистрира колкото се може повече доходи. Статистиката най-после излезе странна. Иначе лятото нещата изглеждаха общо взето по този начин:

Във връзка с горното - да напомним какви бяха цените по Черноморието през лятото. И по какъв начин чадърът, изкарваше повече от елементарен служащ, само че и тъй като превъзхожда по доста аргументи елементарния служащ.

И несъмнено, стигаме до бурната есен и митингите против Иван Гешев за основен прокурор. Едва ли те щяха да са толкоз мощни, в случай че той не се беше изказал срещу разделянето на управляващите. Въобще, беше определен идеалния прокурор. На зла круша - злобен колаж:

Президентът върна кандидатурата на Гешев в обективен съгласно едни и протоколен съгласно други акт на противоречие. Но така или другояче работата към този момент се опече, за архивите остана единствено колажът:

Впрочем, човек даже и добре да живее, отива на контрапротест. А там го чакат чутовни гледки, чутовни събития, изненадващи типажи от фентъзи лентите. Ей я цялата работа, в жанр Толкин:

Влизането в партийните битки на Слави Трифонов беше дълго чакан за едни и авансово жертван съгласно други политически акт. Заявката му е огромна, силите - не е несъмнено. Но онази фраза I`ll be back от Терминатор ни пристигна на мозъка, а на нашият колажист му пристигна това:

Местните избори бяха предизвестени в борбата сред Мая Манолова и Йорданка Фандъкова и ги следихме малко с половин око - интригата по-скоро бе до каква степен ще успее Борис Бонев и " Спаси София " да натрупа авторитет, в сравнение с кой от общоприетите типажи ще надделее. 

Как прочее може да схванеш, че са пристигнали избори? Следиш Волен - когато почне да прави изцепки, значи е пристигнало и време за гласове в урните. И той, несъмнено, не пропусна да си покаже магариите в Българска национална телевизия. A ние не пропуснахме да ги увековечим в този колаж:

Идеята да не се заплаща първият болничен от работодателите, пък в случай че има по какъв начин и до три дни, скандализира безусловно всички. Не че сме очаквали нещо друго от Асоциации, които непрестанно повтарят, че би трябвало да се грижим за стопанската система, което на преведен език значи колкото се може повече хора да работят за 600 лв. на месец, за колкото се може повече часа и да имат по-малко отпуски и болнични дни. На тая работа посветихме ето този коментар и ето тези детски приказки. А напълно в резюме, нещата би трябвало да наподобяват по този начин:

Годината завършихме с едно такова мъгливо време, което в София е и много канцерогенно, тъй като да спечелиш избори едно, а да организираш града към малко по-безопасен въздух - напълно друго. Първото стана, второто не - не че това ни учудва. Затова и считаме, че корицата на несъществуващия български " Таймс " би могла да увековечи това:

И по този начин, леко калшяйки, нямаме самообладание да пристигна новата година, когато, леко кашляйки, да проследим всичко тези радостни неща, които ни предстоят - за това благодарим на нашия колажист. Леко кашляйки. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР